20.01.2021

У Києві викрили чоловіка, який продавав фейкові довідки про COVID-19 (ФОТО)

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №2  викрито киянина, який збував підроблені довідки про відсутність у осіб позитивного тесту на COVID-19.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що мешканець Дарницького району через соціальну мережу розповсюджував інформацію про виготовлення та збут за грошову винагороду підроблених довідок щодо тестування на COVID-19 методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції).
 
Вартість довідки становила 500 грн., які оплачувалися замовником після отримання довідки за допомогою поштового зв’язку. Довідки виготовлялись на іноземних мовах з метою виїзду замовника за кордон.
 
Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання зловмисника правоохоронці вилучили речові докази, які вказують на вчинення кримінального правопорушення, а саме підроблені довідки з відтисками печатки клініки про негативне ПЛР тестування, підроблені печатки, комп’ютерну техніку, квитанції про відправку довідок поштовим зв’язком тощо.
 
Наразі вирішується питання щодо призначення технічних експертиз по вилученим речовим доказам.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно з відділом дізнання Дарницького УП ГУ НП в м. Києві та Управлінням боротьби з наркозлочинністю в місті Києві та Департаментом кіберполіції НП України.
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 2463