21.01.2021

22,4 млн грн несплачених податків при експорті сільськогосподарської продукції – директор товариства постав перед судом

                     

Київською міською прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора приватного товариства за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму 22,4 млн гривень.
 
Згідно з матеріалами слідства, директор товариства організував експорт сільськогосподарської продукції в іноземні країни, придбання якої здійснювалось на території України за готівкові кошти у фермерських господарств. Однак з метою ухилення від сплати податків у первинних фінансово-господарських документах вказувалися підприємства із ознаками фіктивності.
 
У ході досудового розслідування слідчими ДФС міста Києва за погодження прокуратури директору товариства повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 366 КК України.
 
Наразі обвинувальний акт разом із позовом прокурора про відшкодування збитків на суму 22,4 млн гривень скеровано до суду для розгляду по суті.
 
З метою забезпечення відшкодування збитків, завданих інтересам держави, на майно підозрюваного (квартиру та автомобіль) накладено арешт.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2448