22.01.2021

Підрядник підозрюється у заволодінні понад 8,1 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт судна

                      

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №7 повідомлено про підозру керівнику підрядної організації у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2018 року між приватним підприємством та державною установою «Держгідрографія» укладено договір про надання послуг з ремонту судна, вартість яких становить близько 16 млн грн.
 
Отримавши на підставі договорів з філією держустанови оплату без фактичного виконання робіт, директор товариства упродовж 2018 – 2019 років перевів понад 8 млн грн на рахунки фіктивних підприємств для їх обготівкування, таким чином заволодівши вказаними коштами.
 
Відповідно до висновку судово-економічної експертизи ДУ «Держгідрографія» завдано збитків на загальну суму понад 8,1 млн грн.
 
Викриття злочинної діяльності проводилося прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2637