27.01.2021

У Київській міській прокуратурі запрацював онлайн-додаток з функцією моментального сурдоперекладу для громадян з вадами слуху (ФОТО)

       

Київська міська прокуратура продовжує роботу з покращення комунікації та створення безбар’єрного простору для людей з обмеженими можливостями.
 
Так, за ініціативи керівника Київської міської прокуратури в роботу громадської приймальні міської прокуратури впроваджено електронний сервіс для людей з порушенням слуху.
 
Спілкування з громадянами, що мають вади слуху, здійснюватиметься за допомогою сучасного програмного забезпечення - онлайн додатку, встановленого на спеціальний планшет. При використанні вказаного сервісу  через відповідального працівника прокуратури запускається онлайн–додаток та встановлюється зв’язок зі спеціалізованим кол-центром, кваліфіковані перекладачі якого в режимі реального часу здійснюють сурдопереклад розмови (звукового ряду на мову жестів і навпаки).
 
Завдяки дистанційному взаємозв‘язку з перекладачами жестової мови громадяни з вадами слуху отримають зручний та оперативний спосіб комунікації.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2279