29.01.2021

Прокуратура вимагає розірвання договору оренди земельної ділянки вартістю 238 млн грн, яку використовували не за призначенням

             

Київська міська прокуратура у судовому порядку вимагає розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку площею 7,26 га вартістю майже 238 млн грн.
 
Установлено, що у 2005 році між Київською міською радою та товариством укладено договір оренди земельної ділянки, умовами якого передбачено її забудова протягом трьох років з моменту укладення договору, зокрема, облаштування дитячого майданчика, рекреаційно-оздоровчої та аква-зони. Також умовами договору передбачено, що після здійснення забудови орендна плата мала значно зрости.
 
Однак, по теперішній час товариство у порушення вимог чинного законодавства та договору оренди землі не приступило до забудови спірної земельної ділянки та протягом тривалого часу використовує її частину не за цільовим призначенням, а з комерційною метою як платну автостоянку.
 
Внаслідок невиконання умов договору місто недоотримало до місцевого бюджету значну суму коштів.
 
З огляду на вказане, Київська міська прокуратура звернулася до господарського суду м. Києва з позовом про розірвання договору оренди та повернення громаді земельної ділянки.
 
Господарським судом міста Києва відкрито провадження за позовом прокурора та призначено підготовче судове засідання на 10 лютого 2021 року.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2656