01.02.2021

Розкрадання 11 млн грн коштів АТ «КРИСТАЛБАНК» - трьом експосадовцям банку повідомлено підозру

                  

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру трьом колишнім посадовцям АТ «КРИСТАЛБАНК», викритим у пособництві в заволодінні коштами банку на  суму майже 11 млн гривень (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190,  ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у 2017 році між банком та приватним підприємством був укладений кредитний договір, відповідно до якого в заставу банка передано нежитлові приміщення загальною площею 1400 кв. м.  по вулиці Кадетський Гай, а також сільськогосподарська продукція.
 
Однак, як установлено досудовим розслідуванням, підприємство-позичальник, діючи у змові керівниками двох Департаментів АТ «КРИСТАЛБАНК» та фахівцем управління контролю кредитних ризиків цього ж банку, передали у якості забезпечення кредиту неіснуючі приміщення та продукцію, які фактично ніколи не зберігалися на складі.
 
Згідно висновку судової економічної експертизи, внаслідок неповернення  кредитних коштів банку завдано збитків на суму майже 11 млн гривень.
 
На теперішній час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Викрито правопорушення слідчими Слідчого управління ГУ НП в місті Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2527