03.02.2021

250 тис. грн збитків на оренді літака – судитимуть посадовця держпідприємства

                                                                 

Київською місцевою прокуратурою № 7 скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника державного підприємства, службова недбалість якого спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, заступник генерального директора ДП «Українське державне аерогеодезичне підприємство», неналежно виконуючи службові обов'язки та в порушення режиму економії використання бюджетних коштів, здійснив не повний моніторинг даних щодо повітряних суден (літаків), які б могли виконати необхідний об’єм аерогеодезичних робіт.
 
Вказане призвело до укладення договору оренди літака без дотримання конкурентної процедури державних закупівель та закупівлю послуг в одного учасника за завищеними цінами, що спричинило збитки державі на суму понад 250 тис. грн.
 
Завдяки заходам, вжитим в ході слідства, завдані державі збитки відшкодовано у повному обсязі.
 
Досудове розслідування здійснювалося спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУ БКОЗ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2519