05.02.2021

Столичного підприємця викрито на ухиленні від сплати 16,7 млн гривень податків

                   

Київською міською прокуратурою спільно зі слідчим управлінням ГУ ДФС у м. Києві задокументовано факт ухилення від сплати податків директором приватного товариства на суму 16,7 млн грн (2, 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Встановлено, що наприкінці 2015 року з метою заниження податку на прибуток підприємства, директор умисно занизив базу оподаткування та зменшив податкові зобов’язання підприємства, чим спричинив збитків державі у великих розмірах.
 
Також упродовж 2018 року директор товариства організував придбання сільськогосподарської сировини за готівкові кошти у фермерських господарств, однак у первинних фінансово-господарських документах закупівлі вказав фіктивні підприємства, таким чином ухилившись від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
Наразі директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень, вирішується  питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді застави.
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2278