05.02.2021

У водія авто, який пропонував хабар поліцейським, виявили наркотиків на 20 млн гривень (ФОТО)

                

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру чоловіку, який перевозив в автомобілі наркотичні засоби та намагався підкупити поліцейських (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 369 КК України).
 
Так, 4 лютого 2021 року, під час патрулювання на території Голосіївського району столиці поліцейські зупинили автомобіль «Хонда», який за орієнтуванням перебував у розшуку. За кермом автомобіля був 36-річний мешканець Одеської області, який тимчасово проживає у столиці.
 
Під час спілкування поліцейські помітили, що водій помітно нервував та вирішили оглянути автомобіль. Тоді чоловік запропонував поліцейським 8 000 гривень хабара, аби вони не проводили огляд автомобіля.
 
Патрульні відхилили незаконну пропозицію та викликали слідчо-оперативну групу, яка ретельно оглянула транспортний засіб. У ході огляду правоохоронці виявили у багажнику 40 поліетиленових пакетів з речовиною синього та світло-жовтого кольору вагою близько 500 грам кожний. Загальна вага вилучених речовин склала 20 кг.
 
Водія затримали у порядку статті 208 КПК України, вилучені речовини направили на експертизу.
 
Згідно висновку експерта надана на дослідження речовина є особливо небезпечною психотропною речовиною PVP. Її вартість становить близько 20 млн гривень.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.
 
Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення цього злочину.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ НП в м. Києві спільно з управлінням карного розшуку ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2493