06.02.2021

Хабар за закриття кримінального провадження - затримано поліцейського

              

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито слідчого СВ Управління поліції в метрополітені ГУНП у місті Києві (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, службовець Нацполіції висловив вимогу громадянину про надання йому неправомірної вигоди у розмірі 15 тис. гривень за не притягнення до кримінальної відповідальності за фактом виявлення холодної зброї (телескопічної палиці) та подальше закриття кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 263 КК України.
 
Після передачі зазначеної суми поліцейського затримали в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Заходи з викриття поліцейського здійснювались прокурорами спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, при сприянні керівництва ГУ НП у місті Києві, за оперативного супроводження ГВ БКОЗ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області та Київського міського управління ДВБ Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 2278