10.02.2021

Розтрата 22,7 млн грн коштів – підозрюють ексголову правління банку

                   

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 повідомлено про підозру колишньому голові правління одного із банків за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненої в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, ексголова правління, будучи бенефіціарним власником банку, з використанням пов’язаних з банком двох юридичних осіб  організував та налагодив механізм розтрати коштів учасників фондів фінансування будівництва.
 
Встановлено, що службовими особами банку реалізовано дві програми лояльності із залученням коштів фондів фінансування будівництва. За умовами акції вартість квадратного метра площі квартири становила від 169,75 до 190,55 грн, що підтверджується укладеними договорами інвестування будівництва між банком та довірителями.
 
У зв’язку з невиконанням двома юридичними особами умов акційних програм, банк розірвав договори інвестування та безпідставно повернув їм 22,7 млн грн, що в десять разів перевищує суму інвестованих ними коштів.
 
Наразі прокурорами готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Печерського Управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.
 
Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3284