10.02.2021

У Київській міській прокуратурі підбили підсумки роботи за 2020 рік

                    

У середу, 10 лютого 2021 року, під головуванням керівника Київської міської прокуратури Олега Кіпера відбулася розширена нарада, на якій обговорено результати роботи органів столичної прокуратури у 2020 році та визначено пріоритетні завдання для подальшої роботи.
 
Розпочинаючи нараду, керівник міської прокуратури Олег Кіпер наголосив, що незмінними пріоритетами роботи органів столичної прокуратури були і залишаються захист інтересів держави у сфері використання бюджетних коштів, державної і комунальної власності, дотримання конституційних прав громадян, протидія корупції, незаконному обігу наркотиків, зброї та корисливим злочинам.
 
Під час наради відмічено суттєве зменшення кількості кримінальних правопорушень, вчинених у столиці минулого року, зокрема тяжких та особливо тяжких злочинів, а також високий рівень розкриття умисних вбивств. Понад 8, 5 тисяч кримінальних проваджень упродовж року скеровано до суду.
 
На напрямку протидії організованій злочинності знешкоджено 24 ОЗГ.
 
Покращився стан протидії й корупційним правопорушенням. Так, завершено досудове розслідування у 106 кримінальних провадженнях про корупційні злочини. Більшість таких проваджень стосувалися фактів розкрадання бюджетних коштів, їх привласнення, а також надання або підбурення до надання неправомірної вигоди.
 
Більше скеровано до суду обвинувальних актів у бюджетній сфері (69 проти 58) зі збитками у понад 200 млн гривень.
 
Також до суду направлено 12 проваджень за фактами заволодіння 36 об’єктами нерухомості, що належать державі та територіальній громаді м. Києва, загальною вартістю понад 220 млн гривень.
 
На захист інтересів держави у сфері охорони дитинства пред’явлено 7 позовів на загальну суму 23 млн гривень.
 
У сфері представництва інтересів держави в суді пред’явлено позовів на рекордну суму у майже 3 мільярда гривень.
 
Підсумовуючи нараду, Олег Кіпер закликав прокурорів і надалі орієнтуватися на досягнення таких результатів у своїй роботі, які ефективно впливають на відновлення та зміцнення законності у столиці.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2757