11.02.2021

Прокуратура попередила незаконне надання у оренду земельної ділянки біля Кончі-Заспи вартістю 32 млн грн

                                                                           

Постановою Північного апеляційного господарського суду скасовано рішення суду першої інстанції та задоволено позов прокуратури щодо визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради про надання в оренду земельної ділянки рекреаційного призначення вартістю майже 32 млн грн.
 
Так, Київська міська рада без проведення земельних торгів прийняла рішення про надання товариству в оренду земельної ділянки по вул. Лісничній у Голосіївському районі для обслуговування об’єктів рекреаційного призначення у зв’язку з наявністю у підприємства на праві власності нерухомого майна загальною площею 26,1 кв. м.
 
Однак, як встановила прокуратура, надана в оренду земельна ділянка більш ніж в 479 разів перевищує площу нерухомого майна, яке на ній розташоване, а розміщені на ній об’єкти  є кімнатами охорони та жодного відношення до об’єктів рекреації не мають.
 
За таких обставин отримання в оренду земельної ділянки комунальної власності передбачає дотримання процедури проведення земельних торгів у порядку, визначеному земельним законодавством.
 
Північний апеляційний господарський суд, підтримав позицію прокурора, скасував рішення суду першої інстанції про відмову у позові та задовольнив позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2948