11.02.2021

Заступнику директора «Украероруху» повідомлено про підозру у шахрайстві на 100 тис. доларів США (ФОТО)

                    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 затримано та повідомлено про підозру одному із заступників директора держпідприємства «Украерорух», викритого у закінченому замаху на шахрайське заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Встановлено, що протягом 2019 року підозрюваний, ввівши в оману  фермерів, обіцяв їм сприяння в отриманні дозволу на користування земельними ділянками площею 2000 га, що розташовані на території Полтавської області та належать одному з державних підприємств, для оброблення та висадження сільськогосподарських культур.
 
За свої послуги чоловік, який раніше працював начальником регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях, зажадав отримати від фермерів грошові кошти у сумі 100 000 доларів США. При цьому жодних можливостей виконати обіцянки чоловік не мав, а своє сприяння пояснював начебто наявними у нього впливовими зв’язками за попереднім місцем роботи.
 
Затримали посадовця після передачі частини обумовленої суми, а саме 70 тис. доларів США. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно з співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та слідчими СВ Печерського УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3665