16.02.2021

За розбійний напад на перехожого судитимуть двох неповнолітніх братів

                                                        

Київською місцевою прокуратурою № 7 скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох неповнолітніх, які підозрюються у розбійному нападі із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень потерпілому (ч. 4 ст. 187 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, навесні 2020 року двоє юнаків, перебуваючи на літньому майданчику столичного пабу, напали на 57-річного мешканця Чернігівської області з метою заволодіння його майном.
 
Під час нападу неповнолітні нанесли потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, після чого змусили його віддати наявні в нього банківські картки та повідомити пін-коди, якими у подальшому скористалися. 
 
Невдовзі правоохоронці затримали зловмисників. Ними виявилися двоє братів 16 та 17 років, один з яких вже вп’яте притягується до кримінальної відповідальності.
 
За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської місцевої прокуратури № 7 слідство у кримінальному провадженні завершено та обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.
 
За вчинене неповнолітнім загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 2383