16.02.2021

Директора товариства підозрюють у заволодінні 3,5 млн гривень при постачанні кардіообладнання для лікарень

                                                            

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 9 повідомлено про підозру директору приватного підприємства за фактом заволодіння бюджетними коштами під час постачання медичного обладнання до лікарень (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, керівник підприємства здійснив постачання до міських та обласних лікарень імпортованого медобладнання – системи холтерівського моніторування для виявлення порушень в роботі серця та системи кардіореабілітації – за ціною, що перевищує граничну націнку у 10 відсотків до закупівельної вартості товару, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення».
 
Кошти на це обладнання Уряд України одержав від Міжнародного Банку Реконструкції та Розвитку в межах фінансування проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей» та субпроекту «Запровадження інноваційної моделі системи надання послуг хворим на гіпертонію у Полтавській області».
 
Висновком судово-економічної експертизи підтверджено збитки державі на загальну суму 3,5 млн гривень.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває. Також вживаються заходи для відшкодування спричинених державі збитків.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими слідчого відділу Солом’янського управління поліції Головного управління Нацполіції у м. Києві за матеріалами Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2260