17.02.2021

Заволодіння понад 8 млн грн на ремонті судна – підозрюють керівника Філії державної установи та приватного підприємця

                                                         

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 повідомлено про підозру керівнику Філії державної установи «Держгідрографія» та приватному підприємцю у шахрайському заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2018 року приватний підприємець, з метою заволодіння бюджетними коштами під видом проведення робіт щодо ремонту річкових суден, організував діяльність групи осіб, до складу якої увійшли начальник Філії державної установи «Держгідрографія» «Дніпровський район Держгідрографії», директор підрядної організації та інші на цей час невстановлені особи.
 
 
Згідно розробленої схеми, начальник Філії державної установи «Держгідрографія» забезпечив перемогу у тендері підконтрольному учасникам злочину товариства. Як наслідок, між товариством та  Філією державної установи був укладений договір про надання послуг з ремонту судна «Маяк», вартість яких становить близько 16 млн грн.
 
Після цього з підприємством була безпідставно укладена додаткова угода, згідно з якою без обґрунтування змінено умови оплати робіт та без фактичного їх виконання перераховано авансом державні кошти у сумі 11 млн гривень.
 
Отримавши ці кошти, директор товариства перевів близько 8,1 млн гривень підприємствам з ознаками фіктивності для обготівковування, після чого державні кошти були розподілені між учасниками злочину.
 
Відповідно до висновку судово-економічної експертизи Державній установі «Держгідрографія» завдано збитків на загальну суму 8,1 млн. грн.
 
Раніше у даному провадженні повідомлено про підозру директору підрядної організації – переможцю тендера.  
 
Крім того, на теперішній час встановлюються додаткові епізоди заволодіння бюджетними коштами вказаною групою осіб, а також інші учасники злочину, у тому числі серед службових осіб Державної установи «Держгідрографія».
 
Викрито злочинну схему прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами ГУКЗЕ СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2763