18.02.2021

Затримано колишнього правоохоронця, який організував поставку до Києва партії кокаїну вартістю 4 млн гривень

                                                                    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 викрито та затримано організатора каналу постачання до столиці наркотичних засобів у особливо великих розмірах з метою подальшого збуту (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, мешканець міста Львів, колишній працівник правоохоронного органу, організував незаконну схему збуту кокаїну шляхом відправлення з м. Львів до столиці оптових партій приватними службами таксі. Наркотичні засоби при цьому маскувалися у дитячих іграшках.
 
За результатами вжитих заходів організатора злочину затримали в порядку ст. 208 КПК України після  чергового збуту “кокаїну” в особливо великих розмірах мешканцю столиці.
 
У подальшому в ході проведення санкціонованого обшуку правоохоронці  виявили та вилучили порошкоподібну речовину білого кольору – “кокаїн”, вагою близько 1 кг вартістю понад 4 мільйонів гривень, електронні ваги, пакети для фасування та інші речові докази.
 
Наразі організатору злочину повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Крім цього, проводяться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення злочину.
 
Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Слідчим відділом Печерського управління поліції ГУНП у місті Києві.
 
Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2546