19.02.2021

Затримано іноземця, який через конфлікт на дорозі до смерті побив пішохода в центрі Києва

                                                                        

19.02.2021 року на вулиці Архітектора Городецького в Печерському районі м. Києва відбувся спонтанний конфлікт між пішоходом, який переходив проїжджу частину у дозволеному місці, та водієм автомобіля «Хюндай», який проїжджав вулицею.
 
В результаті словесного конфлікту водій «Хюндай» вибіг з автомобіля та наніс пішоходу низку ударів в область голови, від яких останній впав на бруківку та в подальшому помер на місці події.
 
Водій «Хюндай» з місця події зник та після оголошення оперативного плану «Перехват» був зупинений екіпажами патрульної поліції на розі вулиць Братиславської та Стальського в м. Києві.
 
Водієм «Хюндай» виявився громадянин Азербайджану 1992 року народження, що має посвідку на проживання в Україні. Померлий пішоход - киянин, 1969 року народження.
 
Вказаного іноземця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Проводяться першочергові слідчі дії, з'ясовуються усі обставини вказаної події, вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Процесуальне керівництво здійснюється Київською місцевою прокуратурою № 6, досудове розслідування - слідчим відділом Печерського УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2346