22.02.2021

У Києві під час затримання групи наркоторговців вилучили 2,5 кг канабісу та 1 кг амфетаміну (ФОТО)

                                                                     

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 затримано групу осіб, які налагодили збут особливо небезпечних наркотичних та психотропних засобів на території столиці та їх зберігання (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Вказану групу викрито у ході реалізації третіх етапів оперативних закупок.
 
Надалі під час проведення санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили близько 2,5 кг канабісу, 1 кг амфетаміну, електронні ваги, упаковки для фасування, приладдя для подрібнення рослин конопель, предмет, схожий на пістолет, а також грошові кошти в сумі близько 350 тисяч гривень, які ймовірно були отримані в результаті злочинної діяльності.
 
Трьох учасників групи 1993, 1997 та 1989 р.н. затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру. Двом з них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу третій особі.
 
Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження.
 
Слідчі дії тривають.
 
Заходи з викриття злочину проводились спільно з Шевченківським УП ГУНП у м. Києві за супроводження оперативних підрозділів ГУ НП у м. Києві.
 
Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2294