23.02.2021

Винуватця смертельної ДТП на проспекті Шухевича засуджено до 6,5 років позбавлення волі

                                                                    

За підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою судом оголошено обвинувальний вирок водію за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинуло двоє людей (ч. 3 ст. 286 КК України).
 
Як установлено слідством, у ніч на 4 лютого 2018 року обвинувачений, перебуваючи за кермом автомобіля «Мерседес Бенц GL» у стані алкогольного сп’яніння, грубо порушуючи правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу проспекту Шухевича, чим створив загрозу для інших транспортних засобів та небезпеку життю та здоров’ю громадян.
 
У подальшому, ігноруючи вимогу поліцейських про зупинку автомобіля, правопорушник продовжив рух та спровокував зіткнення із 4 автомобілями - «Дачія Логан», «Ауді», «Тойота» та «Опель».
 
Внаслідок зіткнення 50-річний водій автомобіля «Дачія Логан» та його 35-річна пасажирка загинули на місці. Ще двох постраждалих, а також винуватця ДТП госпіталізували до лікарні.
 
Вироком Дніпровського районного суду м. Києві винуватця смертельної ДТП визнано винним та засуджено до 6 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом строком на 3 роки.
 
Обвинувачений перебуває під вартою.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2250