02.03.2021

Хабар у 500 тис. дол. США начебто для одного з керівників Генпрокуратури – обвинувальний акт відносно шахраїв скеровано до суду

              

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох осіб, які шляхом підбурення до надання неправомірної вигоди начебто одному з екскерівників Генеральної прокуратури України заволоділи коштами двох громадян у сумі 500 тис. доларів США (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Згідно з матеріалами досудового розслідування, у квітні 2019 року підозрювані, будучи знайомими із двома фігурантами кримінального провадження за фактом вимагання, повідомили, що мають можливість через одного з на той час діючих керівників Генеральної прокуратури України вирішити питання про закриття кримінального провадження.
 
За прийняття такого рішення підозрювані запросили 500 тис. доларів США нібито для передачі їх до Генпрокуратури, хоча насправді мали намір заволодіти вказаними коштами та розпорядитися ними на власний розсуд.
 
Одного з учасників шахрайської оборудки викрили одразу після одержання всієї суми грошових коштів, а його спільника - під час досудового розслідування.
 
Максимальна санкція інкримінованих зловмисникам статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві та працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2573