26.02.2021

Столичні правоохоронці викрили підпільне виробництво алкоголю та акцизів на території державного підприємства

                                                                  

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури  викрито групу осіб, які організували діяльність підпільного цеху з виготовлення спирту та алкогольних напоїв з метою збуту, а також виробництво підроблених марок акцизного податку (ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 204 КК).
 
Згідно з матеріалами слідства, учасники злочинної групи, до складу якої входять посадові особи одного з державних підприємств, організували виготовлення підроблених марок акцизного податку та фальсифікованої алкогольної продукції під логотипами відомих торгових марок в особливо великих розмірах.
 
За попередніми даними, обсяги виробництва сягали 25 тонн готової продукції на місяць.
 
У межах кримінального провадження проведено 29 обшуків за місцями проживання, у транспортних засобах фігурантів та місцями незаконного виготовлення, зберігання та реалізації фальсифікованої алкогольної продукції.
 
За результатами проведених обшуків вилучено 635 л коньячної та 125 л горілчаної продукції, маркованої під бренди відомих виробників, ємності для змішування та розфасовки спиртової суміші, обладнання, яке використовувалося для її виготовлення, пакувальний матеріал для виготовлення «bag-in-box» та інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність.
 
Після проведення ряду судових експертиз  учасникам злочинної групи буде повідомлено про підозру.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР Нацполіції України.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2535