03.03.2021

Директору товариства повідомлено про підозру через незаконний збут піску з річки Десенка на 2, 6 млн грн

              

Київською місцевою прокуратурою № 3 повідомлено про підозру директору товариства у пособництві у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно, у великих розмірах (ч. 5 ст. 27 ч. ч. 2, 3, 4 ст. 191 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що під час здійснення робіт з покращення екологічного стану території водойми Десенка (Чорторий) у Деснянському районі м. Києва у відповідності до умов інвестиційного договору були проведені роботи з гідротехнічного намиву піску з річки загальним об’ємом понад 5 тис. м³. Видобутий під час очистки пісок, який є корисною копалиною місцевого значення, зберігався на земельній ділянці.
 
У свою чергу підозрюваний, обіймаючи посаду директора субпідрядної організації, діючи в інтересах третіх осіб реалізував видобутий пісок, попри те, що вказаний пісок не належав товариству, а є власністю територіальної громади.
 
В результаті вищевказаних дій територіальній громаді м. Києва в особі Київської міської ради завдано матеріальної шкоди у розмірі понад 2, 6 млн грн.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженню триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2600