04.03.2021

Прокуратура повернула у державну власність незаконно відчужені гуртожитки Національного авіаційного університету

             

За втручання Київської міської прокуратури повернуто у державну власність незаконно відчужені гуртожитки Національного авіаційного університету.
 
Встановлено, що приміщення двох гуртожитків по вул. Вітряні Гори у місті Києві площею понад 2 тис. кв. м та вартістю понад 24 млн гривень, що перебували на балансі Національного авіаційного університету, у 2016 році на підставі низки підроблених та нікчемних документів і договорів незаконно вибули у власність комерційної структури.
 
У зв’язку з цим, ще у грудні 2016 року Київська місцева прокуратура № 7 звернулась з позовом до суду про витребування гуртожитків державі.
 
Подільський районний суд міста Києва 30.11.2017 та апеляційний суд міста Києва 21.03.2018 у задоволенні позову прокурора відмовили.
 
Не погоджуючись з вказаними судовими рішеннями, прокуратура оскаржила їх до Верховного Суду.
 
Суд касаційної інстанції, підтримавши позицію столичної прокуратури, скасував рішення апеляційного суду міста Києва та направив справу на повторний розгляд до суду апеляційної інстанції, зазначивши, що прокурор обрав вірний спосіб захисту інтересів держави.
 
Постановою Київського апеляційного суду від 02.03.2021 позов прокурора задоволено. Вказані об’єкти нерухомості витребувано у державну власність на користь Міністерства освіти і науки України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2419