04.03.2021

Судитимуть учасників злочинних угруповань, у яких вилучили понад 170 кг(!) психотропних та наркотичних речовин (ФОТО)

            

Київською міською прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти відносно 10 учасників організованих злочинних угруповань, які налагодили масове виробництво наркотичних та психотропних речовин, а також їх збут в різних регіонах України через Інтернет та поштові відправлення  (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313 КК України).
 
Так, згідно розподілених ролей шестеро учасників злочинного угруповання облаштували на території м. Чернігів нарколабораторію з виробництва психотропних речовин – амфетаміну та A-PvP у промислових масштабах. Збут заборонених речовин здійснювався через інтернет-магазин «Простоквашино» шляхом відправлення посилок у різні регіони України.
 
Інша організована злочинна група у складі чотирьох осіб здійснювала оптовий збут виготовлених психотропних речовин – амфетаміну та A-PvP, через інтернет сайт під назвою відомої аптечної мережі.
 
У ході обшуків в учасників угруповань вилучили близько 80 кг психотропної речовини A-PvP, 38 кг амфетаміну, 17 кг метамфетаміну, 9 кг грибів, 19,6 кг МДМА, 5,6 кг метадону, 5,6 кг канабісу, 2,8 кг кетаміну, 1,7 кг міфедрону, 300 г кокаїну, а також обладнання для виготовлення психотропних речовин та інші речові докази.
 
Наразі слідство у кримінальному провадженні завершено, обвинувальні акти відносно 10 осіб скеровано до Деснянського та Дніпровського районних судів м. Києва для розгляду по суті.
 
Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років з конфіскацією майна.
 
Викрито учасників злочинних угруповань спільно з Управлінням протидії наркозлочинності та слідчими СУ ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2711