22.03.2021

Столична прокуратура у судовому порядку вимагає повернути територіальній громаді земельну ділянку історико-культурного призначення

                                                             

Київська міська прокуратура у судовому порядку вимагає витребувати у власність столичної громади земельну ділянку історико-культурного призначення, розташовану у Хрестовому провулку, що у Печерському районі міста.
 
Установлено, що земельна ділянка площею 0,1743 га у Хрестовому провулку включає в себе прибудинкову територію будинку по вул. Михайла Омеляновича-Павленка, а також сам будинок, який є пам’яткою історії та культури 20 сторіччя, а також пам’яткою архітектури. Крім того, вказана земельна ділянка знаходиться в центральній планувальній зоні, історичному ареалі міста, зоні регулювання забудови першої категорії, на землях історико-культурного призначення.
 
На теперішній час вказана земельна ділянка перебуває на праві власності у приватного товариства з цільовим призначенням – для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-житлової прибудови до будинку.
 
При цьому, прибудова планувалась здійснюватись до будинку по вул. Михайла Омеляновича-Павленка, який є пам’яткою архітектури, що викликало значний супротив мешканців Печерського району міста.
 
Враховуючи те, що земельна ділянка історико-культурного призначення вибула з комунальної власності всупереч волі територіальної громади, з метою недопущення її забудови та збереження пам’ятки архітектури, історії та культури 20 сторіччя, Київська міська прокуратура звернулася до господарського суду м. Києва з позовною заявою в інтересах держави в особі Київської міської ради про витребування у приватного товариства на користь територіальної громади земельної ділянки.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2816