26.03.2021

Самовільне зайняття землі біля озера «Верхнє Вигурівське» – повідомлено про підозру підприємцю

            

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянці за фактом самовільного зайняття земельної ділянки в охоронних зонах.
 
Встановлено, що у 2013 році жінка-підприємець, не маючи жодного правовстановлюючого документу про передачу їй у власність чи надання у користування земельної ділянки, в порушення вимог містобудівного законодавства, самовільно зайняла землі у межах прибережної захисної смуги озера «Верхнє Вигурівське» та охоронної зони електричних мереж.
 
На займаній території підозрювана спорудила заклад громадського харчування та облаштувала прилеглу територію для забезпечення його функціонування.
 
За наслідками досудового розслідування громадянці повідомлено про підозру за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими відділу поліції у річковому порту «Київ» ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2599