30.03.2021

Молодикам, які під час демонтажу незаконних МАФів напали на комунальників, повідомлено про підозру

                                                                     

Деснянською окружною прокуратурою м. Києва повідомлено про підозру двом особам, які грубо порушували громадський порядок під час проведення працівниками КП «Київблагоустрій» демонтажу незаконно встановлених МАФів (ч. 2 ст. 296 КК України).
 
Встановлено, що групі осіб завчасно стало відомо про те, що 24 березня 2021 року, згідно приписів, працівниками КП «Київблагоустрій» буде здійснюватися демонтаж малих архітектурних форм за адресою: м. Київ, пр. Маяковського 15, встановлених з порушенням вимог чинного законодавства.
 
Використовуючи власні транспортні засоби, зловмисники почали переслідувати службовий автомобіль КП «Київблагоустрій», який рухався по проспекту Шухевича до місця, де відбувався демонтаж МАФів. Наздогнавши автомобіль комунального підприємства на перехресті, один з учасників групи вийшов зі своєї автівки, кинув в лобове скло вантажівки сторонній предмет, погрожував водію фізичною розправою, після чого пошкодив автомобіль КП «Київблагоустрій».
 
Крім того, безпосередньо на місці демонтажу, хулігани, висловлюючись нецензурною лайкою, погрожували як працівникам КП «Київблагоустрій», так і випадковим перехожим, які робили їм зауваження, демонструючи свою зневагу до існуючих правил і норм поведінки в суспільстві.
 
Внаслідок злочинних дій вказаних осіб грубо порушено громадський порядок, що спричинило порушення роботи КП «Київблагоустрій» та пошкодження майна комунального підприємства.
 
Наразі встановлено та повідомлено про підозру двом найактивнішим учасникам вказаних подій. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.
 
Також встановлюються інші учасники хуліганських дій для притягнення їх до відповідальності.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2482