31.03.2021

Киянці повідомлено про підозру у пособництві в заволодінні земельною ділянкою у селищі Биківня

      

Деснянською окружною прокуратурою міста Києва здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному проваджені за фактом шахрайського заволодіння земельною ділянкою у селищі Биківня вартістю майже 2 млн грн.
 
Згідно матеріалів кримінального провадження, в квітні 2018 року невстановлена слідством особа з метою заволодіння земельною ділянкою площею 1,5 га, підшукала жінку, яка за винагороду у 5 тис. грн погодилася надати свої паспортні дані для реєстрації на неї без законних на те підстав права власності на земельну ділянку. У подальшому, на підставі підробленого рішення Київради державний реєстратор зареєстрував за пособницею право власності на землю, яка відповідно до домовленостей була одразу передарована іншій особі.
 
У ході досудового розслідування правоохоронцям вдалося встановити особу пособниці. Нею виявилася раніше не судима 51-річна місцева жителька.
 
Наразі їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України, тобто пособництво у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) в особливо великих розмірах.
 
Крім того, прокуратурою заявлено позов до Деснянського районного суду міста Києва з вимогою про витребування вказаної земельної ділянки із незаконної власності, скасування державної реєстрації права власності та визнання недійсними договору дарування, який судом задоволено у повному обсязі.
 
Тривають заходи з встановлення організаторів злочину.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2334