02.04.2021

9 млн грн збитків «Укрзалізниці» через нехтування службовими обов’язками – службовцю повідомлено про підозру

       

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури повідомлено про підозру службовцю Регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків, що завдало шкоди у сумі майже 9 млн (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між ТОВ «Київ пісок» та Регіональною філією «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» був укладений договір щодо поставки піску для будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення маршрутом «Київ - Пасажирський» - аеропорт «Бориспіль».
 
Відповідно до договору, регіональна філія перевела на рахунок підприємства 21, 4 млн грн за поставку 60 тис. куб.м. піску, однак фактично було поставлено лише 35 тис куб.м.
 
Незважаючи на чітку регламентацію прав та обов`язків службовець Регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» не перевірив об’єми поставки піску, у зв’язку з чим майже 9 млн грн державних коштів були безпідставно отримані ексдиректором підприємства за фактично не поставлений пісок.
 
Як повідомлялося раніше, в межах вказаного кримінального провадження до суду скеровано обвинувальний акт відносно ексдиректора компанії-постачальника.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СВ Деснянського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження 3-го відділу ГВ КЗЕ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2525