02.04.2021

Повідомлено про підозру зловмиснику, який на станції метро вдарив в обличчя поліцейську

              

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста повідомлено про підозру чоловіку за фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків (ч. 2 ст. 345 КК України).
 
Інцидент стався увечері 30 березня 2021 року на станції метро «Шулявська» КП «Київський метрополітен». Перебуваючи на добовому чергуванні, сержант поліції отримала повідомлення від контролера зазначеної станції метро, про те, що один з пасажирів перестрибнув через турнікет, порушуючи при  цьому  правила користування метрополітеном  та направився до ескалатора. 
 
Поліцейська встановила порушника та попросила його залишити приміщення станції метро. У відповідь на це чоловік почав поводити себе агресивно та нецензурно висловлюватися у її бік, після чого наніс удар рукою в обличчя поліцейській. Жінка-правоохоронець на мить втратила рівновагу, але намагалась вгамувати порушника та вивести зі зазначеної станції метро. Однак останній, знаходячись вже на ескалаторі, завдав поліцейській ще декілька ударів кулаком в обличчя.
 
Після цього зловмисник з місця скоєння злочину втік, однак невдовзі був затриманий працівниками поліції на станції метро «Хрещатик».
 
Внаслідок інциденту поліцейська отримала закриту черепно – мозкову травму, забій тканин обличчя та струс головного мозку.
 
Наразі 41-річному порушнику повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. За вчинене йому загрожує до 5 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2574