02.04.2021

Прокуратурою спільно з фіскальною службою вилучено контрафактних спиртових виробів на 3,5 млн грн та 600 тис. акцизних марок

           

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчими та оперативними працівниками СУ ГУ ДФС у м. Києві викрито групу осіб, які здійснювали незаконне придбання, транспортування, зберігання та збут підакцизних товарів, а саме спирту в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 204 КК України).
 
У межах розслідування кримінального провадження встановлено, що для прикриття незаконної діяльності використовувалися заздалегідь підроблені документи. Перевозили спирт у вантажівках, спеціально обладнаних під транспортування хімічних рідин.
 
Також вантажівки були обладнані спеціальним устаткуванням, яке у разі небезпеки викриття, запускало хімічну реакцію та нейтралізувало спирт у непідакцизну рідину.
 
У ході санкціонованих обшуків вилучено понад 14 тис. літрів спирту, горілчана продукція, марки акцизного податку для тютюнових виробів в кількості понад 600 тис. штук та автотранспортні засоби, які спеціально обладнані для здійснення прихованого транспортування спирту.
 
За попередніми оцінками вартість вилученого майна складає понад 3,5 млн гривень.
 
Досудове розслідування триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2304