05.04.2021

Столична прокуратура відсудила на користь громади земельну ділянку вартістю 12,6 млн гривень

                                                             

Постановою Північного апеляційного господарського суду за апеляційною скаргою Київської міської прокуратури задоволено позов прокурора в інтересах держави про визнання незаконним та скасування рішення Київради про передачу товариству земельної ділянки площею 0,5 га вартістю 12,6 млн гривень.
 
Так, Київською міською радою у порушення вимог земельного законодавства без проведення земельних торгів прийнято рішення про передачу товариству в оренду на 25 років земельної ділянки, розташованої по вул. Бродівській, що у Голосіївському районі столиці, для будівництва, експлуатації та обслуговування СТО з об’єктами дорожнього сервісу.
 
Вказане рішення прийнято у зв’язку з переходом до товариства права власності на нерухоме майно площею 12,9 кв. м, що більш ніж в 410 разів менше площі наданої йому в оренду земельної ділянки.
 
З урахуванням вказаних обставин Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора про порушення відповідачем майнових прав територіальної громади столиці, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2269