05.04.2021

Судитимуть екскерівницю комунального підприємства, діями якої завдано збитків державі на 1,6 млн грн

                                                                    

Дніпровська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишньої керівниці комунального підприємства «Керуюча компанія з ОЖФ Дніпровського району м. Києва» за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків, що потягнуло тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що комунальне підприємство уклало з підрядником договір про виконання робіт з реконструкції будівлі під Центр надання адміністративних послуг.
 
У подальшому, обвинувачена, яка на той час виконувала обов`язки директора комунального підприємства, не переконавшись в повноті виконаних робіт, підписала документи, на підставі яких на рахунки підрядника було безпідставно перераховано понад 1,6 млн гривень за нібито виконані роботи.
 
Внаслідок таких неправомірних дій державі завдано збитків на зазначену суму.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2667