06.04.2021

Зусиллями прокуратури громаді Києва повернуто дві квартири

                                                                          

Дніпровська окружна прокуратура міста Києва забезпечила виконання судових рішень про повернення територіальній громаді столиці двох незаконно відчужених квартир.
 
Так, реально виконано рішення столичного суду про витребування на користь територіальної громади двокімнатної квартири на вул. Карбишева у місті Києві вартістю понад 800 тис. гривень.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що квартирою померлої у 2015 році киянки заволоділи на підставі підроблених документів. Скориставшись тим, що у власниці немає родичів та інших спадкоємців, шахраї підробили від її імені договір купівлі-продажу, за яким вона начебто відчужила свою квартиру ще у 2012 році, а згодом зареєстрували право власності на неї через державного реєстратора.
 
Рішенням суду задоволено позовну заяву прокуратури, договір купівлі-продажу визнано недійсним, а саму квартиру визнано відумерлою спадщиною та передано територіальній громаді столиці.
 
Крім того, окружною прокуратурою виконано рішення суду про визнання квартири, що розташована по вул. Малишко у Дніпровському районі міста Києва, відумерлою спадщиною після смерті у 2018 році самотньої киянки.
 
У ході виконання рішення суду квартиру вартістю понад 1 млн гривень повернуто столичній громаді та зареєстровано право власності за нею.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2592