07.04.2021

Повідомлено про підозру шахраю, який через Інстаграм ошукав 29 громадян (ФОТО)

                                                                  

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 19-річному юнаку, який налагодив схему протиправного заволодіння грошовими коштами громадян під виглядом онлайн-продажів (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, зловмисник розміщував у соціальній мережі «Instagram» оголошення про продаж одягу та взуття відомих брендів. Отримавши від потерпілих оплату за товар, аферист жодних дій щодо його відправлення не вчиняв, а отримані кошти перераховував на банківські карти знайомих осіб та знімав через банкомати на території міста Києва.
 
У такий спосіб у період 2020-2021 років юнак ошукав 29 громадян на понад 70 тис. гривень.
 
За місцем проживання зловмисника проведено обшук, під час якого вилучено мобільні телефони, Sim-картки кількох мобільних операторів, рамки від вже використаних Sim-карток з абонентськими номерами, комп’ютерну техніку, банківські картки, пневматичну зброю та інші речові докази.
 
Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюються інші потерпілі.
 
За вчинене молодику загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.
 
Якщо ви стали жертвою указаних шахрайських дій просимо звернутися з відповідною заявою до Шевченківського УП ГУ НП в м. Києві або Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2454