08.04.2021

Чоловіку, який влаштував пожежу у квартирі, повідомлено про підозру

        

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 45-річному чоловіку за фактом умисного знищення та пошкодження майна (ч. 2 ст. 194 КК України).
 
Так, 6 квітня 2021 року близько десятої години вечора до столичної поліції надійшло повідомлення про пожежу у квартирі в будинку на вулиці Героїв Оборони.
 
Правоохоронці, які прибули на місце події, встановили, що під час конфлікту, що виник між подружжям, чоловік за допомогою запальнички підпалив  картонні коробки у тамбурному приміщенні, в результаті чого розпочалася пожежа та були пошкоджені вхідні двері в квартиру та майно, що знаходилося у тамбурі.
 
Чоловіка затримали на місці події у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
 
Також перевіряється причетність затриманого до підпалу автомобіля дружини, скоєного раніше.
 
Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється Голосіївським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному по-каранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2161