09.04.2021

Окружна прокуратура в судовому порядку оскаржує незаконне заволодіння квартирою

                                                                  

Дніпровська окружна прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає повернути територіальній громаді столиці квартиру у Дніпровському районі м. Києва вартістю понад 1 млн гривень, яку шахраї привласнили на підставі підроблених документів.
 
Так, під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні установлено, що у 2005 році однокімнатну, неприватизовану квартиру у новозбудованому будинку по вул. Алматинська було надано у безоплатне користування дитині-сироті, яка протягом останніх років фактично у ній не проживала, через що за рішенням суду у 2020 році втратила право користування нею.
 
Скориставшись тим, що рішення суду за позовом керуючою компанії з обслуговування житлового фонду не набрало законної сили, зловмисники підробили свідоцтво про право власності на неї.
 
У подальшому, з метою приховати злочин, шахраї оформили договір-купівлі продажу квартири з пов’язаною особою.
 
З метою відновлення порушених прав територіальної громади окружною прокуратурою заявлено позов до суду про витребування квартири на користь територіальної громади столиці.
 
Крім того, у межах кримінального провадження на вказану квартиру накладено арешт з метою недопущення її подальшого незаконного відчуження.
 
Слідство триває. Встановлюються особи, причетні до вчинення злочину.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2669