09.04.2021

У Києві на збуті психотропних речовин затримали поліцейського та його постачальників (ФОТО)

                                                               

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури на збуті психотропних речовин викрито та затримано співробітника Дніпровського УП ГУНП у м. Києві та його спільників (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, дільничний офіцер поліції Дніпровського УП ГУНП у м. Києві налагодив механізм незаконних дій із наркотичними засобами та психотропними речовинами. Так, правоохоронець, отримавши від постачальників наркотичні засоби, здійснював їх збут через довірених осіб з числа тих, шо раніше притягувався до відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.
 
Поліцейського та його спільників затримали під час здійснення оперативної закупки психотропних речовин.
 
У подальшому у межах слідства правоохоронці провели одночасні обшуки у домоволодіннях та транспортних засобах, що належать та використовуються дільничним офіцером, а також особами, залученими ним до здійснення протиправної діяльності. Під час обшуків виявлено та вилучено наркотичні засоби, грошові кошти та обладнання для виготовлення психотропних речовин.
 
Поліцейського та його спільників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваних запобіжних заходів.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2650