12.04.2021

Заволодіння 8,1 млн грн на ремонті судна «Маяк» – п’ятому фігуранту повідомлено про підозру

             

Подільською окружною прокуратурою м. Києва у межах провадження щодо розкрадання коштів, виділених на ремонт річкових суден, повідомлено про підозру п’ятому фігуранту - колишньому начальнику Державної установи «Держгідрографія» (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Згідно з матеріалами досудового розслідування, у 2018 році між ДУ «Держгідрографія» та підрядною компанією був укладений договір на проведення робіт з ремонту річкових суден на майже 16 млн грн.
 
Керівники державної установи, вступивши у змову з підрядником, шляхом усунення від роботи непідконтрольних їм голови та членів тендерного комітету Філії державної установи «Держгідрографія» «Дніпровський район Держгідрографії», забезпечили йому перемогу у тендері.
 
Після цього, з приватним підприємством було безпідставно укладено додаткову угоду, якою без обґрунтування змінено умови оплати робіт, та перераховано бюджетні кошти без фактичного виконання вказаних робіт.
 
Як наслідок, понад 8 млн грн, отриманих з бюджету на ремонт річкового судна «Маяк», директором підрядної компанії були перераховані на рахунки фіктивних підприємств та у подальшому розподілені між учасниками злочину.
 
Відповідно до висновку судово-економічної експертизи ДУ «Держгідрографія» завдано збитків на загальну суму понад 8,1 млн грн.
 
Раніше у даному провадженні повідомлено про підозру ще чотирьом учасникам схеми - заступнику начальника Державної установи «Держгідрографія», директору підрядної організації – переможцю тендера, ексначальнику філії ДУ «Дніпровський район Держгідрографії» та фізичній особі – співорганізатору злочину.
 
Крім того, слідством встановлено додаткові епізоди заволодіння бюджетними коштами даною групою осіб, яким буде надана оцінка у ході подальшого розслідування. Досліджується причетність до вказаного злочину інших керівників державної установи.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2794