14.04.2021

Прокуратура відсудила у забудовника ділянки на вулиці Казимира Малевича вартістю 35 млн грн

            

Господарський суд м. Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури в інтересах держави та скасував рішення Київської міської ради про поновлення договорів оренди земельних ділянок загальною площею 0,3 га вартістю 35 млн грн по вул. Казимира Малевича у Голосіївському районі м. Києва.
 
Установлено, що Київська міська рада у порушення вимог Закону України «Про оренду землі» у 2016 році поновила договори оренди земельних ділянок, термін дії яких закінчився ще у 2013 році. При цьому, у встановлений законом строк товариство з клопотанням про поновлення договорів до власника землі не зверталось та у 2014-2016 роках орендну плату за землю не сплачувало.
 
Крім того, Київська міська рада розпорядилась земельними ділянками поза процедурою аукціону, а будівництво на земельних ділянках житлового будинку викликало супротив мешканців сусідніх будинків.
 
З урахуванням вказаних обставин Господарський суд погодився з доводами прокурора та скасував рішення Київської міської ради, а також визнав недійсними договори про поновлення договорів оренди землі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2448