15.04.2021

Вісьмох учасників потужного наркоугрупування взято під варту без визначення застави

            

За клопотанням Святошинської окружної прокуратури міста Києва судом обрано запобіжні заходи учасникам міжрегіональної злочинної групи, які займались масовим виготовленням психотропних речовин та були затримані з рекордною партією амфетаміну (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Так, відносно вісьмох підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави. Ще двом учасницям злочинної групи, які виконували роль кур’єрів, обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.
 
Нагадаємо, 12 квітня 2021 року у ході спецоперації, яка проводилася у 4 регіонах України, правоохоронці вилучили рекордну партію амфетаміну загальною вагою близько 120 кг, понад 1 тонну прекурсорів та промислове обладнання для масового виготовлення психотропних речовин.
 
Одночасно було припинено діяльність нарколабораторії, яка функціонувала на базі промислового підприємства у м. Дніпро, а також інтернет-магазину, через який здійснювався збут наркотиків за біткоїни.
 
Десятьох учасників злочинної групи затримали у порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які могли бути причетними до злочину.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2460