19.04.2021

Керівнику підрядної організації повідомлено про підозру у заволодінні 4, 8 млн грн, виділених на укріплення схилів озера Глинка (ФОТО)

         

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору підрядної організації у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між директором КП «Дирекція» з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» та директором однієї з юридичних осіб був укладений договір підряду щодо проведення протизсувних робіт на схилі озера Глинка в районі провулку Академіка Філатова у Печерському районі столиці.
 
Так, згідно умов договору, підрядник повинен був, крім іншого, здійснити будівництво насосної станції та залізобетонних паль, які вказані в підписаних сторонами актах виконаних робіт.
 
Однак, слідством встановлено, що вищевказані роботи не виконані, а перераховані КП «Дирекція» з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» кошти безпідставно привласнені приватним суб’єктом господарювання.
 
Сума документально підтверджених збитків внаслідок кримінального правопорушення становить 4,8 млн грн.
 
Слідство триває.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2687