19.04.2021

Викрито групу осіб, які збували в інтернеті несертифіковані лікарські засоби онкологічної та репродуктивної групи (ФОТО)

                 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито групу осіб, які організували постачання на територію держави контрабандним шляхом несертифікованих лікарських засобів та здійснювали їх продаж без документального відображення обсягів реалізації та звітності (ч. 2 ст. 212 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, ввезені з країн Південно-Східної Азії несертифіковані лікарські засоби онкологічної та репродуктивної групи, учасники групи збували через інтернет-магазини, не відображаючи при цьому фінансові операції у бухгалтерському обліку та звітності, ухилившись у такий спосіб від сплати податків на суму понад 8 млн грн.
 
Також встановлено, що вказані лікарські засоби транспортувалися та зберігалися із порушенням встановлених санітарних норм, без дотримання температурного режиму, у зв’язку з чим вони можуть нести потенційну загрозу життю і здоров’ю споживачів.
 
У межах кримінального провадження проведено обшуки в офісних та складських приміщеннях, у ході яких вилучено понад 4,2 тис. упаковок лікарських засобів на 6,5 млн грн, понад 66 тис. доларів США, 65 тис. гривень, а також чорнові записи, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та банківські картки.
 
Слідчі дії тривають. Вживаються заходи щодо надання належної правової оцінки діянням вказаної групи осіб.
 
Викриття злочинної діяльності проводилося прокурорами спільно із працівниками податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві за участі працівників ГУ БКОЗ СБ України та Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2177