22.04.2021

Хмельничанину, який погрожуючи пістолетом відібрав у жінки та її доньки 5 тис. доларів США, повідомлено про підозру

            

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 30-річному хмельничанину за фактом розбійного нападу на двох жінок в Оболонському районі столиці (ч. 3 ст. 187 КК України).
 
Встановлено, що 20.04.2021 близько 16:50 у автомобіль, в якому знаходилася 60-річна жінка разом із 31-річною донькою, увірвався раніше не знайомий чоловік у чорній масці. Погрожуючи пістолетом, чоловік наказав передати йому 5 тис. доларів США.
 
Не маючи при собі таких коштів, 60-річна жінка зателефонувала своєму чоловікові, щоб той їх привіз. Під час перемовин, які тривали кілька годин, зловмисник погрожував жінкам застосувати зброю.
 
Заволодівши вищевказаною сумою грошових коштів, зловмисник наказав відвезти його за вказаною ним адресою, після чого покинув автомобіль на втік у невідомому напрямку.
 
Завдяки злагодженим діям правоохоронців чоловіка вдалося затримати в порядку ст. 208 КПК України. Після чого проведено невідкладні обшуки за місцем його проживання.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
За скоєне затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років  із конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснюється співробітниками Оболонського УП ГУ НП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2188