27.04.2021

Хабар за дозвіл працювати під час карантину - затримано заступника начальника районного управління поліції в м. Києві

                                                        

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури на одержанні неправомірної вигоди затримано заступника начальника одного з районних управлінь поліції в м. Києві  (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, посадовець систематично вимагав та одержував від керівників закладів харчування неправомірну вигоду за непритягнення до відповідальності та неприпинення їх роботи під час карантинних обмежень.
 
У ході контролю за вчиненням злочину задокументовано одержання поліцейським 25 000 гривень від керівників закладів харчування.
 
26.04.2021 посадовця затримали на одержанні ще 13 000 гривень неправомірної вигоди.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.
 
За місцем роботи затриманого проведено обшуки.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованим у м. Києві за оперативного супроводження Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та сприяння керівництва Головного управління Нацполіції в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2138