27.04.2021

Затримано групу валютних шахраїв, які 5 місяців орудували на території столиці (ФОТО)

                                                                  

Столичні правоохоронці викрили та припинили діяльність злочинної групи, учасники які протягом 5 місяців вчиняли на території міста Києва особливо тяжкі злочини, пов’язані із незаконним заволодінням грошовими коштами громадян в особливо великих розмірах шляхом обману (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Так, орендувавши приміщення у центрі столиці та обладнавши їх під пункти обміну валют у центрі міста Києва, учасники злочинної групи розміщували оголошення про обмін валюти за привабливим курсом, після чого шляхом обману заволодівали грошовими коштами потерпілих.
 
Чотирьох учасників злочинної групи затримали 26 квітня 2021 року після чергової валютної афери. Обладнавши у приміщенні на вул. Шовковичній фіктивній пункт обміну валют зловмисники заволоділи коштами клієнта у сумі 64 тис. доларів США.
 
Наразі затриманим особам готуються повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. 
 
Також встановлено причетність вказаної групи до вчинення аналогічних злочинів на території міста Києва. Слідчі дії тривають.
 
Викрито правопорушення прокурорами Печерської окружної прокуратури міста Києва спільно зі слідчими Печерського УП ГУ НП в місті Києві за оперативного супроводження УКР ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2664