28.04.2021

Столична прокуратура відсудила на користь громади земельну ділянку, яка є прибудинковою територією житлового будинку

                                                  

Постановою Північного апеляційного господарського суду за апеляційною скаргою Київської міської прокуратури задоволено позов прокурора в інтересах держави про визнання недійсним та скасування рішення, визнання недійсними договорів, державного акту на право власності та визнання відсутності права.
 
Так, Київською міською радою у порушення вимог земельного законодавства без проведення земельних торгів прийнято рішення про передачу фізичній особі-підприємцю в короткострокову оренду на 1 рік земельної ділянки площею 0,0734 га, вартістю понад 3 млн грн. для будівництва, експлуатації та обслуговування дитячого кафе з дитячим майданчиком на вул. Оноре де Бальзака, що у Деснянському районі столиці.
 
Одночасно, вказаним рішенням у порушення земельного законодавства продано фізичній особі-підприємцю вказану земельну ділянку, яка є прибудинковою територією житлового будинку.
 
Вказане рішення прийнято у зв’язку з набуттям фізичною особою-підприємцем права власності на нерухоме майно площею 67,9 кв.м, що більш ніж в 10 разів менше площі наданої їй в оренду земельної ділянки.
 
З урахуванням вказаних обставин Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора про порушення відповідачем майнових прав територіальної громади столиці, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2482