24.04.2021

Деснянська окружна прокуратура забезпечила реальне повернення громаді ділянки вартістю 42 млн гривень

                   

Деснянською окружною прокуратурою забезпечено виконання судового рішення про повернення земельної ділянки вартістю понад 42 млн гривень у власність громади та приведення її у придатний для використання стан.
 
Установлено, що товариство, отримавши у 2005 році близько 1 га землі по вул. Електротехнічній у Деснянському районі м. Києва для будівництва, експлуатації та обслуговування виробничої бази, систематично порушувало істотні умови договору оренди.
 
Зокрема, фірма не сплачувала орендну плату за землю у повному обсязі та не тільки не завершило її забудову, а навіть не розпочало.
 
Крім того, земельна ділянка була огороджена парканом та забруднена сміттям.
 
Внаслідок зазначених порушень територіальна громада позбавлена можливості ефективного використання землі та належного регулювання відносин у сфері розвитку соціальної інфраструктури міста.
 
Враховуюче викладене, прокуратура заявила позов до суду про розірвання договору оренди та зобов’язання відповідача повернути земельну ділянку територіальній громаді міста Києва.
 
Постановою Північного апеляційного господарського суду рішення першої інстанції залишено без змін. 
 
На виконання вказаного рішення внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про припинення права користування земельною ділянкою вказаним товариством.
 
Під контролем окружної прокуратури, в ході проведення виконавчих дій Деснянським РВ ДВС у м. Києві, із залученням спецтехніки КП «Київблагоустрій» земельну ділянку приведено у придатний для використання стан.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2289